Lavian Metsästysseura r.y.

YLIMÄÄRÄINEN KOKOUS

ke 18.9.2019 klo 18.00

metsästysmajalla.

Kokouksessa käsitellään ilvesjahdin säännöt, yhteislupa-asiat,

jahtipäällikön valinta. Ilves-jahtiin aikovien on oltava paikalla tai valtakirjalla edustettuna.

-Johtokunta-

Koululaispäivä

(ma 23.5.2016)

Lavian Keskuskoulun 5. luokan oppilaat ja opettaja olivat viettämässä jo perinteeksi muodostunutta erähenkistä päivää ampumaradan maastossa. Metsästysseuran jäsenet esittelivät metsästykseen liityviä asioita rastikoulutuksen muodossa sekä toivat esille hyviä puolia luonnossa liikkumisesta yhtenä hyvänä harrastusmuotona. Lopuksi paistettiin makkarat ja nautittiin limonadit nuotion ääressä.

Vastaavaa toimintaa on ollut jo aikaisempinakin vuosina ja nytkin sovittiin, että erähenkinen toimintapäivä koululaisille jatkuu myös tulevina vuosina.

Kiitos kaikille osallistuneille ja rastikouluttajille!

Koululaispäivä

(ma 26.5.2014)

Lavian Keskuskoulun 5. luokan 12 oppilasta ja opettaja olivat viettämässä erähenkistä päivää ampumaradan maastossa. Metsästysseuran jäsenet esittelivät metsästykseen liityviä asioita rastikoulutuksen muodossa sekä toivat esille hyviä puolia luonnossa liikkumisesta yhtenä hyvänä harrastusmuotona.

Rasteja oli kaikkiaan 5, joissa esiteltiin metsästykseen ja jokamiehen oikeuksiin liittyviä ohjeita, sääntöjä ja välineitä. Rasteilla harjoitettiin mm. jousiammuntaa, simulaatorilla savikiekkojen pudottamista ja linnunpönttöjen rakentelua, jotka oppilaat saivat mukaansa.
Lopuksi oppilaat saivat erähenkisesti nuotion ääressä paistaa makkaaraa ja juoda limonadia.

Kiitos kaikille osallistuneille ja rastikouluttajille!

Vuoden 2014 Ilvesjahti päättynyt.

(su 2.3.2014)

Vähäluminen talvi vaikeutti ilvesjahtia melkoisesti, joten tehokkaita jahtipäiviä ei tänä vuonna montaa saatu. Tästäkin huolimatta kolmesta kaatoluvasta saimme täytettyä kaksi, joten onnisuminen oli hyvällä tasolla. Kauden viimeinen ilves kaatui 23.2.2014 jälleen hyvän koira-ajon päätteeksi.

Kiitokset kaikille jahtiin osallistuneille! Erikoisesti kiitos kaikille jälkitiedustelijoille ja koiramiehille. Osallistujamäärä oli kaiken kaikkiaan hyvällä tasolla vaikeista keliolosuhteista huolimatta.

Mukavaa ja jahtirikasta kevättä kaikille!

Ilvesjahti päättyi, luvat täynnä

(pe 15.2.2013)

Toinenkin ilveksen kaatoluvista tuli täytettyä tänään (15.2.) perjantaina, kun iltapäivällä järjestetty jahti tuotti tulosta Laviassa. Näin ollen kahtena seuraavana viikonloppuna, kun jahtiaikaa olisi ollut jäljellä ei yhteisjahti enään ole.

Jälleen kerran koira ja mies yhteistyössä saivat Ilveksen liikkeelle. Tällä kertaa mahdollisuus olisi ollut useampaankin saaliiseen, kun ringissä oli kaikkiaan kolme ilvestä, joista yksi tällä kertaa riitti täyttämään yhteisjahdin lupamäärän.

Kiitokset kaikille jahtiin osallistuneille! Osallistujamäärä oli kiitettävällä tasolla ja jahti luonasi mukavasti pienistä alkutaipaleen epäonnistumisista huolimatta, mutta nekin kuuluu luonnollisesti asiaan.

Mukavaa kevään odotusta kaikille ja metsästysonnea jatkossakin!

Ilvesjahti tuotti toivottua tulosta

(su 10.2.2013)

Jo joulukuussa hirvijahdin yhteydessä alkanut ja sittemmin tammikuun alusta tiiviisti jatkettu ilvesjahti tuotti lopulta tulosta sunnuntaina 10.2.2013. aamupäivällä. Lauantaina satanut lumi edesauttoi, että varahain sunnuntaiaamuna löytyi yhden aikuisen ilveksen jättämät tuoreet jäljet, jotka nopeasti saatiin motitettua pienelle alueelle.  Uuden lumisateen uhka sunnuntaille ei jättänyt sijaa odottelulle, joten jahtiin lähdettiin heti niillä miehillä, jotka saatiin nopeasti kerättyä paikalle ja jälkien etsinnät ympäri pitäjää saivat jäädä.

Noin 30:n metsästäjän passirinki asetettiin jahtialueen ympärille, jossa ilveksen oletettiin majailevan. Ajokoira ja kaksi miestä olivat valmiina seuraamaan ilveksen jättämiä jälkiä heti, kun käsky jahdista tulee.

Jahdin aloituskäskyn jälkeen ajokoira päästettiin irti eikä aikaakaan, kun haukku kuului mäen rinteestä. Ilves oli nyt paikannettu ja sillä oli selkeä etenemissuunta, jossa onneksemme tiivis passilinja oli muodostettuna. Ilves kulki ajokoiran edellä pitäen reilua välimatkaa kulkemalla vaikeassa kallioisessa maastossa erittäin ketterästi.

Matka loppui ilvekseltä kuitenkin nopeasti, kun eteneminen oli jatkunut passimiesten linjaan saakka. Yksi metsästäjistä sai kaadettua ilveksen kahdella laukauksella ja jahti sai onnellisen lopputuloksen.

Toinen ilveksen kaatoluvista on nyt käytetty ja jahtiaikaa toisen luvan täyttämiseen on jäljellä helmikuun loppuun saakka. Toivotaan jatkossakin runsasta osanottoa, jotta jahti sujuu yhtä onnekkaasti.

Päivitetty 11.9.2019
© Lavian Metsästysseura r.y.