Lavian Metsästysseura r.y.

YLIMÄÄRÄINEN KOKOUS

ke 18.9.2019 klo 18.00

metsästysmajalla.

Kokouksessa käsitellään ilvesjahdin säännöt, yhteislupa-asiat,

jahtipäällikön valinta. Ilves-jahtiin aikovien on oltava paikalla tai valtakirjalla edustettuna.

-Johtokunta-

Seuran Perustaminen

Sunnuntaina, lokakuun 9. päivänä 1932, kokoontui eri puolilta pitäjää miehiä Lavian kunnantalolle. Heidän tarkoituksenaan oli perustaa paikkakunnalle kurinalaista metsästystä ja riistanhoitoa harjoittava yhdistys. Useita isäntiä ja metsästystä harrastavia henkilöitä oli kehotettu saapumaan tilaisuuteen. Kunnantalolle tuli kuitenkin vain kymmenen asiasta kiinnostunutta miestä. Seuran perustaminen tuntui tuohon aikaan monien mielestä turhalta, olihan riistaa hyvin ja metsiä riitti kuljettavaksi.

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Aarne E. Sampakoski ja sihteeriksi Eero Luoma. Tämä kirjasi perustavassa kokouksessa läsnä olleet: Eino Penttilä, Viljo Penttilä, Kaarle Kujala, Heikki Vartia, Aarne E. Sampakoski, Eero Luoma, Lauri Kavén (myöh. Kaitamo), Lauri Ala-Jaakola (myöh. Jaakola), Usko Maasalo ja Eero Holma.

Perustettavan yhdistyksen nimeksi hyväksyttiin Lavian Riistanhoitoyhdistys. Yhdistystä varten Suomen Yleiseltä Metsästäjäliitolta oli pyydetty sääntöehdotus, mikä luettiin ja erinäisin lisäyksin hyväksyttiin. Yhdistykselle annettiin muuttumisoikeus.

Kokous valitsi johtokuntaan Heikki Vartian, Aarne E. Sampakosken, Eino Penttilä, Lauri Ala-Jaakolan ja Usko Maasalon. Liittymismaksuksi hyväksyttiin 50 markkaa. Näin perustettiin Lavian Riistanhoitoyhdistys, jonka nimi vuonna 1935 muutettiin Lavian Metsästysseuraksi.

Päivitetty 11.9.2019
© Lavian Metsästysseura r.y.